Карандєєв про охорону культурної спадщини: Треба систематизувати законодавство відповідно до норм ЄС

0

В Україні потрібно систематизувати законодавство у сфері охорони культурної спадщини згідно з тими нормами, які діють в Європейському Союзі.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час експертного обговорення в Укрінформі.

«Систематизація не просто на якихось загальних засадах нормотворення, а у відповідності до тих норм, які сьогодні діють чи працюють у Європейському Союзі, куди ми з вами прагнемо увійти. Увійти не тільки формально через підписання відповідних міждержавних договорів, але й за принципами життя, за принципами прийняття рішень, якими ми керуємось і які впливають на наше сьогодення. Ці рішення мають певні процедури, мають певні рамки, якими керується кожен чиновник, кожен суб’єкт відносин в суспільстві», — сказав Карандєєв.

Він зазначив, що ці рішення мають бути чітко виписані і регламентовані нормативними актами. «На сьогоднішній день ми можемо бачити вже кілька моделей, які, очевидно, ляжуть в основу або майбутнього Кодексу, або, скажімо так, просто підходів до модернізації законодавства», — відзначив урядовець.

За його словами, окрім охорони культурної спадщини, важливим аспектом має бути і її використання.

«Врешті решт для чого зберігати надбання, зберігати цінності, якщо вони не працюють на суспільство. Не працюють на виховання, на формування тих задач, які нам потрібні при спілкуванні з нашої минувшиною, і нашим культурним спадком. Тому питання використання дуже важливе», — додав т.в.о. міністра.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я