Лист Толкіна до шанувальника продадуть на аукціоні

0

«Зворушливий» лист, написаний Джоном Толкіном до восьмирічного шанувальника понад 60 років тому, буде проданий аукціонним домом Hanson Ross.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Фото: Hanson Ross
Фото: Hanson Ross

Автор «Володаря перснів» написав лист Крістоферу Говарду на Різдво 1961 року. Говард, якому зараз 71 рік, поклав цей лист на зберігання, але тепер вирішив його продати.

У листі Толкін розповів своєму шанувальнику про «дуже страшні» пригоди, які чекають на нього у трилогії «Володар перснів». Письменник попередив Крістофера, що книги серії можуть бути «дуже дорогими», але їх завжди можна знайти у «дуже гарній» бібліотеці.

Аукціоніст Хенсон Росс вважає, що лист Толкіна буде проданий 12 квітня за орієнтовною ціною від 8 000 до 10 000 фунтів стерлінгів (приблизно від $10 227 до $12 784).

«Це чудова знахідка, дуже зворушливий, добрий і особистий лист. Професор Толкін був зайнятою людиною, але все ж на Різдво він знайшов час, щоб написати одному молодому шанувальнику», — сказала керівниця відділу операцій Hanson Ross Аманда Батлер.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому на лондонському аукціоні виставили оригінальний текст сценарію кіносаги «Зоряні війни».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я