Київська бібліотека відкрила виставку з карикатурами на президентів. Але малюнок із Зеленським вирішили прибрати

0

Київська публічна бібліотека імені Лесі Українки відкрила виставку з роботами карикатуриста Олега Смаля, який зобразив українських та іноземних президентів. Однак згодом малюнок із Зеленським вирішили прибрати. Сам художник заявив, що не хоче, щоб тепер на його виставку у бібліотеці приходили.

Про це Олег Смаль написав у фейсбуку.

Він опублікував фото з карикатурами на президента США Джо Байдена, самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та п’ятого президента України Петра Порошенка.

На пустому місці, яке залишилось на картині, мала б бути карикатура на чинного президента України Володимира Зеленського. Однак у бібліотеці вирішили її прибрати.

«Я не хочу, щоб на мою виставку в бібліотеці ім. Лесі Українки приходили люди. Причина на фото. На порожньому місці була карикатура на президента Зеленського. Дрібниця, але я з такою виставкою виглядаю «хоробрим» карикатуристом, котрий насміхається безжально над колишніми президентами і боїться нинішнього», ㅡ зазначив художник.

Директорка бібліотеки Ольга Романюк у коментарі ВВС News Україна пояснила, карикатуру із Зеленським прибрали, бо у заклад приходять багато прихильників чинного президента, тож їх не хотіли ображати.

«До нас приходять і ті читачі, які підтримують такі карикатури, і ті, які можуть запитати, чому карикатура у держустанові на президента, якого вони обрали більшістю і підтримують», ㅡ відповіли у бібліотеці у коментарях до допису у фейсбуку.

Пізніше представники бібліотеки опублікували свою позицію, де зазначили, що на відкриття виставки не прийшов ніхто з шанувальників творчості художника: «Були присутні тільки працівники бібліотеки».

«Адміністрація бібліотеки може не поділяти особисті погляди чи політичні погляди авторів, у фондах представлені різні погляди та ідеї. Підтримуйте художників не тільки словом чи диванною критикою того, що вас хвилює», ㅡ заявили там.

Джерело: hromadske.ua.

Чільна світлина — карикатура Олега Смаля на чинного президента Володимира Зеленського у київській бібліотеці (Фото: Публічна бібліотека імені Лесі Українки / Facebook)

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я