Книжка волинського письменника ввійшла до рейтингу «30 знакових книжок нашої Незалежності»

0

Книга «Століття Якова» волинського письменника Володимира Лиса ввійшла до рейтингу «30 знакових книжок нашої Незалежності». Про результати конкурсу «Суспільному» розповів автор роману.

Голосування тривало з 15 вересня до 15 жовтня.

Роман «Століття Якова» опинився на дев’ятій позиції та набрав 5 609 голосів. «Я знав про цей конкурс іще раніше, бо був список, а зараз радий дізнатися, хто яке місце посів», – каже Володимир Лис. Додає: сподівався, що у список потрапить ще одна робота з Волині – роман Надії Гуменюк «Вересові меди».

Книга волинського письменника увійшла до рейтингу "30 знакових книжок нашої Незалежності"

«Суспільне. Волинь»

Автор розповів: роман «Століття Якова» був опублікований 2010 року, за книгою вже зняли серіал та поставили театральну виставу.

Що відомо

  • На першому етапі голосування громадські діячі та лідери думок у книжковій сфері — видавці, книгорозповсюджувачі, журналісти, письменники, літературознавці, перекладачі, культурні менеджери, мовознавці, критики, бібліотекарі та інші фахівці книжкового ринку — запропонували 100 видатних книжок (довгий список), опублікованих з 1991 по 2021 роки.
  • На другому етапі кожен міг зайти на сайт та обрати три книжки з довгого списку у трьох декадах: 1991-2000, 2001-2010, 2011-2021 роки. Таким чином утворився рейтинг із 30 книг нашої Незалежності.

Лариса Літвицька

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я