«Локальна історія» заснувала видавництво

0

Мультимедійна онлайн-платформа про минуле та сучасне України «Локальна історія» зареєструвала видавництво. Про це повідомив співзасновник та головний редактор проєкту «Локальна історія» Віталій Ляска на своїй фейсбук-сторінці.

«Локальна історія масштабується до формату видавництва. Ідея, яка давно визрівала у середовищі нашої команди, кристалізувалася восени минулого року. Тоді ми врешті зареєстрували видавництво і до нині зробили чималий пласт наразі невидимої роботи», — зазначив Віталій Ляска.

Команда видавництва «Локальна історія» уже уклала низку угод із провідними українськими істориками та письменниками, провела успішні перемовини зі світовими видавництвами, зокрема із Єльським та Принстонським університетами, The Wylie Agency, PEW Literary, агентством Беати Стасінської й іншими.

«Усі книжки, які зараз на стадії перекладу, мають або виразне українське тло, або ж несуть відчутну актуальність для української аудиторії. На жаль, за винятком кількох випадків, ми мало знаємо світову історіографію. Тож, одним із завдань видавництва “Локальна історія” буде спроба заповнити цю лакуну», — повідомив співзасновник видавництва.

Першим продуктом видавництва «Локальна історія» стала книжка журналістки й краєзнавиці Ірини Пустиннікової «Карпати. Коротка історія мандрів»

«Ця праця — напрочуд гармонійне поєднання легкості і ґрунтовності, до того ж оздоблене двома сотнями архівних світлин. Це той історичний нонфікшн, якого ми більше хочемо бачити на українському ринку», — зазначив Ляска.

Зараз книжку можна замовити за умовами передпродажу.

«Запрошуємо Вас у подорож Карпатами сторічної давнини! Маршрут такий: у Трускавці п’ємо “Нафтусю”, відтак потягом “Нарти-дансинґ-бридж” прямуємо до Славська, оминаючи єгерів баронів Ґредлів десь в околицях Сколього, набуваємось з гуцулами в Жабйому, підіймаємося на Говерлу, перед тим підживившись наїдками на полонині Заросляк. Десь поміж тим можемо пограти в теніс у Микуличині чи потаборувати із пластунами поблизу Осмолоди. Хто забажає підлікувати нерви, то гріх оминути лічницю Тарнавського в Косові. Якщо пощастить, то перетнемося з Іваном Франком чи Михайлом Коцюбинським у Криворівні. Повертаючись додому, неодмінно прихопимо зі собою ементалю із полонини Квасівський Менчул. Ця книжка — історичний провідник Карпатами в усі пори року, який знадобиться і сучасним мандрівникам», — йдеться в анотації до книжки на сайті видавництва

Ірина Пустиннікова — журналістка, краєзнавиця, мандрівниця, авторка найдавнішого краєзнавчого українського сайту «Замки і храми України», сайту «Буковинські маланки» та понад десяти путівників регіонами України. 

Як повідомлялося, видавництво Pabulum оголосило про закриття.

Читайте також: Як це — відкрити видавництво під час війни і пандемії

Розповідати про Україну: як працює видавництво Ukraїner

Ілюстрації: Локальна історія

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я