Митці Січеславщини вшанували пам’ять Великого Кобзаря і привітали жінок із першими днями весни

0

10 березня митці Січеславщини вшанували пам’ять Великого Кобзаря і привітали жінок із першими днями весни. Літературно-музичну зустріч «Весна як Жінка, Жінка як Весна» було організовано й проведено завдяки спільній співпраці Дніпропетровської обласної організації НСПУ (ДОО НСПУ) та Дніпровської центральної міської бібліотеки.

Модератор заходу, заступниця керівника секції літератури для дітей та юнацтва «Джерело» при ДОО НСПУ Олена Швець-Васіна привітала присутніх від імені голови ДОО НСПУ Фіделя Сухоноса і від себе особисто зі святом Жінки і Весни і побажала Весни і віри в серці, сили і натхнення для створення культурного сліду на майбуття.

Творча зустріч була знаковою, бо збіглася зі святами до 210-річчя народження нашого Велета – Тараса Григоровича Шевченка.

Пролунали строфи поезій у проникливому виконанні авторів – членів та членкинь НСПУ, Конгресу літераторів України й аматорів, а саме: Сніжани Білої, Людмили Некрасовської, Оксани Ігнатенко, Андрія Кужеєва, Олени Швець-Васіної, Ірини Селезньової, Юрія Вороновського і приємного відкриття вечора – студентки-філологіні Марії Моторіної. Присутні радо зустріли гуморески в артистичному виконанні автора – Володимира Рудова.

А яке розмаїття музичних творів прозвучало на концерті завдяки голові Асоціації композиторів Дніпропетровської області Національної всеукраїнської музичної спілки (НВМС) Лілії Бігєєвої; професійній віолончелістці, директору ДДМШ № 3 Вероніці Васильєвій; членам Асоціації композиторів НВМС Валентині Фальковій, Олені Попцовій-Ломакіній, Дмитру Рудакову та аматору, баяністу Віктору Говорусі! Це і фортепіанні п’єси і п’єси для гітари, джазові п’єси для віолончелі і пісні, попурі на теми українських пісень.

Несподіваний виступ розчулив присутніх – від глядачів дійства –маріупольців, присутніх у залі, виступила Катерина Кулагіна, яка напам’ять натхненно продекламувала вірші Фрідріха Шиллера.

Прихильники поезії і музики від самого серця дякували і господиням відділу мистецтв, і талановитим виконавцям.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я