На Київщині відкрили виставку картин херсонських художників, які пережили окупацію

0

У Національному музеї-заповіднику української звитяги у Нових Петрівцях на Київщині за підтримки управління культури Херсонської міськради відкрилася виставка «Душа незламного херсонця», де представлені роботи митців, які пережили окупацію, та учнів школи мистецтв.

Про це повідомила Херсонська міська військова адміністрація у Фейсбукупередає Укрінформ.

«Зокрема, ініціатором створення експозиції виступила БО «Міжнародний благодійний фонд «Душа світу», яка у своїй роботі щодня спілкується з херсонцями, бачить незламність їхнього духу, стійкість міста-героя. Надихнувшись відвагою херсонських творчих дітей, організаторів, спродукували ідею показати світові те, що Херсон — унікальне місто з унікальними українцями», — йдеться у повідомлені.

На виставці представлені роботи майстрів та майстринь, які пережили окупацію, не пішли на співпрацю з ворогом та залишилися вірними Україні — Оксани Кузнєцової, Олени Разінкової, Алли Онищенко, а також роботи учнів школи мистецтв №1 Херсонської міської ради.

Виставка триватиме до 14 березня поточного року.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина», яку хоче представити у польському Гданську.

Фото: Херсонська МВА

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я