Нагорода для друга України Люлзіма Тафи

0

Відомий поет, науковець і громадський діяч із Косового Люлзім Тафа із благословення Святійшого Патріарха Філарета нагороджений відзнакою Святого Юрія Переможця.

Від перших днів російської агресії він активно долучився до інформаційної та волонтерської роботи на підтримку України на численних міжнародних майданчиках.

Як дійсний член Європейської академії наук, мистецтв і літератури в Парижі та Європейської академії наук і мистецтв у Зальцбурзі, hектор Пріштинського Колегіуму, кавалер ордена «За заслуги», лауреат багатьох міжнародних нагород (зокрема Премій імені Міхая Емінемку, імені Павла Неруди, імені Родована Заговича, імені Наджі Наамана тощо) він провадить масштабну діяльність на підтримку нашої держави, зокрема у міжнародних політичних, наукових і культурних колах у межах міжнародних проектів Київської організації Національної спілки письменників України. Будучи сам учасником війни за незалежність Косового, про що свідчить його зболена талановита творчість — збірка поезій Л.Тафи вийшла друком торік у видавництві «Саміт-книга» у нашому спільному з акад. Jeton Kelmendi перекладі, а уривки друкувалися в цьогорічному числі 7-8 журналу «Київ».

Друг України в численних зверненнях у закордонних медіа рішуче засуджує загарбницькі дії ворога та гуртує громадськість для підтримки волонтерського руху й тимчасових переселенців.

Загалом, слід зауважити, що культурні діячі Республіки Косово (зокрема ініціатор численних міжнароднтх культурних ініціатив акад. Єтон Келменді) надають послідовну підтримку нашій державі, тож є надія, що ініційоване в українському парламенті обговорення визнання Україною цієї братньої держави, визнаної більшістю європейських і євроатлантичних країн — не забариться. A нарис про лауреата і багатющу спадщину албанськомовних літератур — у моїй статті на сторінках Асоціації європейських журналістів, «Люлзім Тафа, поет великої традиції» http://aej.org.ua/books/1841.html

З роси й води, дорогий пане Люлзіме! Вірю, що одного дня зустрінемося у вільному Києві, в переможній Україні, чию звитягу наближають і наші міжнародні друзі…

Дмитро Чистяк

facebook.com/dmytro.tchystiak

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я