«Немає світла у домівках, та є у серці!»

0

30 січня в затишному залі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей (дир. Ольга Прокопович-Ткаченко) відбулась презентація книги поезій воєнного часу 2014-2023 рр. «А ми живемо!» Олени Швець-Васіної за участю учнів спеціалізованої багатопрофільної школи № 23 з поглибленим вивченням англійської мови.

Захід розпочали переглядом відеокліпу на вірш «Крокує далі Берегиня», створений господинями заходу.

У виконанні авторки пролунали вірші з її нової книги «А ми живемо», удостоєної міської іменної мистецької премії ім. Павла Кононенка. Поетеса розповіла, що поезії, які увійшли до збірки, написані під впливом масованих атак ворога на нашу землю – «Тільки вірте!», «Запалимо свічу», «Ми народжені у сорочці», «Йде Святодень», «Ковток життя» тощо.

Прозвучали вірші «Вільна» та «Вічномиті» у щемкому виконанні відповідальної секретарки Дніпропетровської обласної ради ветеранів, голови журі конкурсів «Розповім про подвиг» та ім. Михайла Селезньова – Ірини Селезньової.

Троє учнів школи № 23 прочитали вірш авторки «І знову скаржаться сирени». Рядки з цієї поезії були близькі кожному з присутніх:

«І знову скаржаться сирени

Одна на одну.

«Шахедів» чутно звук шалений.

Не пройде жодний!..

Душевності дійству надали музичні композиції: пісні композиторів Валентини Фалькової та Олександра Погорілого «Моє місто» і «За тобою вибір майбуття» відповідно у виконанні авторки віршів. А відеокліп на вірш «А ми живемо!» у виконанні заслуженого діяча мистецтва України Романа Байрактара (м. Харків) розчулив присутніх до сліз.

Година презентації проминула напрочуд швидко.

А стіни улюбленої бібліотеки запам’ятали щирі оплески здобувачів знань і їхні слова вдячності улаштовувачкам заходу – заступнику директора бібліотеки Тетяні Дороніній, працівникам бібліотеки Тетяні Федусь, Ользі Чернишенко і авторці – Олені Швець-Васіній за вірність Слову на поетичному фронті, що теж виборює нашу Перемогу.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я