Нова книга: Ольга Полевіна. «Володарі скрипкового ключа»

0

Літературно-художнє видання Ольги Полевіної «Володарі скрипкового ключа», видане в м. Кропивницький («ІМЕКС-ЛТД, 2023), орієнтовано на широке коло читачів, а також прихильників класичної музики, учнів мистецьких шкіл і студентів музичних коледжів у процесі опанування предмету «Музична література», що в сучасних соціокультурних умовах набуває безсумнівної актуальності.

Авторка – член НСПУ, багаторазовий лауреат літературних конкурсів різного рівня. Її доробок – понад десяток книжок у різних жанрах (проза: романи, повісті, твори для дітей, поезія, поетичний переклад, літературознавчі й публіцистичні статті)

Книжка має чітко визначені мету, об’єкт та предмет дослідження, а зазначені особливості творчого життя композиторів розкривають його структуру, яка передбачає розв’язання поставлених дослідницьких завдань на особистісно-професійному, соціально-педагогічному, науково-теоретичному та літературно-художньому  рівнях. 

У результаті ознайомлення з творчістю й життєвим становленням відомих зарубіжних і вітчизняних композиторів читач отримує низку історично-культурних важливих переваг, необхідних для інтелектуально-творчого розвитку, культурно-мистецької комунікації, майбутнього кар’єрного становлення в тій чи іншій сфері професійної діяльності.

Позитивним є практично орієнтований характер літературно-художнього видання, мотивація на поглиблення знань стосовно творчого становлення і доробку зарубіжних та вітчизняних композиторів, удосконалення навичок мислення високого рівня та розширення досвіду в галузі музичної культури.

Оповідання написані на основі цікавих фактів із життя композиторів ХVІІ-ХХ ст., які авторка ретельно відшукувала. Відомі постаті в книжці  описані яскраво, художньо, сюжетно. Вони запам’ятовуються на рівні емоцій. 

Таким чином,книжка Ольги Полевіної «Володарі скрипкового ключа», до речі, переможця Міжнародного мультимистецького конкурсу «Молода КороНація» – 2020 у номінації «Дорослі для підлітків», підномінація «Збірка оповідань»,  презентує реалізацію положень системного, компетентнісного, діяльнісного підходів до аналізу мистецьких та культурно-освітніх процесів і формування ціннісних орієнтацій.

Володимир ЧЕРКАСОВ, доктор педагогічних наук, професор кафедри музичного мистецтва Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради       

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я