Онлайн-театр Dramox пропонує понад 300 вистав, серед яких постановки українських класиків

0

Онлайн-театр Dramox, який запустився в Україні в часі повномасштабного вторгнення, пропонує отримати доступ до понад 300 вистав від українських та світових театрів.

Наразі на платформі представлені понад 100 вистав від 50 українських театрів. Національна опера України, Львівський театр ім. Леся Курбаса, Харківський театр «Публіцист», Дніпровський театр драми та комедії, Івано-Франківський театр ляльок ім. М. Підгірянки, Одеський український театр ім. В. Василька — географія театрів охоплює майже всю країну.

«Ми дуже раді, що тепер український театр стає доступнішим для ширшої авдиторії. Ми працюємо над тим, щоб українці мали змогу переглядати вистави й насолоджувалися театром у зручний для них час за доступною ціною, — зазначив директор Dramox Мартін Заваділ. 

Театри презентують різножанрові вистави. Для поціновувачів української класики на платформі є вистава Дмитра Богомазова  «Morituri te Salutant» Національного театру ім. Івана Франка, Dramox пропонує і оригінальну версію «Маленького принца» від Київ Модерн-Балету, яка супроводжується українськими колисковими та творами Моцарта. Прихильники оперного мистецтва оцінять оперу «Норма» Національної опери України чи більш експериментальну та нетрадиційну  «Chornobyldorf. Archaeological opera», яка входить в шістку найкращих опер світу. 

За підпискою українці можуть переглядати також постановки світових театрів, таких як Опера Лос-Анджелеса, Англійський національний балет, Стратфордський фестиваль та багато інших. Велика кількість закордонних вистав супроводжуються українськими субтитрами.

Dramox — чеський стрімінговий сервіс, який налічує понад 300 вистав з усього світу. В Україні сервіс запустився за тиждень до повномасштабного вторгнення росії. Dramox продовжує співпрацю з театрами під час війни, щоб відкривати український театр як українському, так і світовому глядачу. 50% з кожної підписки компанія передає театрам.  З травня 2023 року місячна підписка для українців становить 150 гривень замість 299 гривень на місяць.

Як повідомлялося, у червні у Київському національному академічному театрі оперети відбулася прем’єра вистави «Тигролови» за однойменним романом Івана Багряного у постановці режисера Сергія Павлюка.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я