Пам’яті Євгена Сверстюка

0

Сьогодні – роковини відходу у вічність Євгена Сверстюка.

Це сталося сім років тому, першого грудня 2014 року, в час, коли імперська Росія вже окупувала Крим і Донбас, і ми увійшли в епоху вирішального протистояння з нашим споконвічним і лютим ворогом.

Євген Сверстюк був чесним, сильним і мудрим.

У своїх книжках і в своїх публічних виступах він неодноразово попереджав нас: ворог підступний, ворог агресивний, ворог нещадний. Рано чи пізно, але він нападе, буде силкуватися підкорити, знищити Україну. Відтак – щоб перемогти у кривавому герці, будьмо сильними і мудрими, готуймося до війни…

А ще Євген Сверстюк намагався догукатися до нас: найбільша загроза, найбільша біда для України – захланне хохляцтво і совковий синдром. Дерево з відрубаним корінням всихає, і народ, який між ковбасою і свободою обирає ковбасу, не має майбутнього…

Але при цьому Євген Сверстюк вірив і був переконаний, що українці – нація сильних людей. У найтяжчі часи українська земля народжувала героїв-переможців – оборонців нашої рідної Вітчизни.

Російсько-українська війна показала, що так і є.

І що українська героїчна Традиція, про яку писав Євген Сверстюк, підтримана молодшим поколінням героїв, котрі сьогодні відстоюють честь нації і свободу людини.

Михайло Сидоржевський

Джерело: litgazeta.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я