Павлоградські перехрестя-2022

0

Тринадцяте число літературно-художнього альманаху «Павлоградські перехрестя-2022» вийшло друком із запізненням – наприкінці квітня цього року.

Прифронтове місто Павлоград не втрачає бойового духу. Містяни трудяться, не зважаючи на  ракетні удари проклятих рашистів по промислових об’єктах і будинках мирних жителів.

А ще у місті вирує культурне життя.

Свідоцтвом цього є чергове число видання Павлоградського письменницького дому. Триста сорок сторінок поезії і прози, здебільшого патріотичного спрямування, ошатно оформленого альманаху відкривають перед читачами широкий світ роздумів тридцяти п’яти  авторів про героїчне минуле та не менш героїчне сьогодення українців. 

Не тільки павлоградці, тернівчани, переселенці з Маріуполя, а й митці з Кам’янського, Дніпра, Охтирки Сумської області, села Лозівка, що на Харківщині. Також активно презентують свою творчість  вісім авторів із Верхньодніпровська.

Щемка патріотика і лірика авторки Світлани Железняк із села Заріччя, матері героїчно загиблого захисника України Максима.

Також в альманасі представлені твори членів Національної спілки письменників України: павлоградців Олександри Люлько-Скорої та Анатолія Єфремова, тернівчанина Миколи Литвиненка та верхньодніпровця Євгена Безуса.

До речі, Олександра Люлько-Скора та її чоловік Георгій Люлько, члени Національної спілки письменників України, тринадцять років тому стали засновниками видання Павлоградського письменницького дому і з того часу побачили світ художній журнал «Сузір’я Дивосвіту» та альманах «Павлоградські перехрестя». На жаль, Георгій Люлько декілька років тому полинув у засвіти.

Олександра Панасівна і сьогодні продовжує розпочату з чоловіком справу. Вона не тільки одна з авторів, а ще й – редактор і упорядник видань Павлоградського письменницького дому.

І ще одна особливість альманаху. Він присвячений наших хоробрим захисникам, воїнам ЗСУ, які, не шкодуючи  життя, боронять Україну від путінської навали, виганяючи російських загарбників із нашої рідної землі.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я