Підписано Меморандум про співпрацю між НСПУ та ГС «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України»

0

Вчора в Будинку письменників НСПУ відбувся спільний захід Асоціації земляцтв України та Національної спілки письменників України, в ході якого був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі літератури між Національною спілкою письменників України та Громадською спілкою «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України».

Серед почесних гостей був присутній Герой України, видатний громадський і державний діяч, екс-мер Києва Олександр Олександрович Омельченко.

Перед початком заходу відбулась коротка екскурсія Будинком письменників НСПУ — колишнім маєтком Лібермана, яку провів відомий київський екскурсовод Олексій Шимановський.

В рамках Меморандуму була підписана угода про підтримку розвитку книговидання, сприяння налагоджуванню розповсюдження української книги в книгарнях областей. Сторони також сприятимуть оновленню книжкових фондів сільських і шкільних бібліотек, опікуватимуться організацією зустрічей письменників з представниками земляцтв на заходах Будинку письменників НСПУ.

Сторони також здійснюватимуть обмін інформацією про фестивалі, книжкові ярмарки і конкурси, що проводяться в областях та сприятимуть участі відповідних представників в цих заходах.

Одним з найважливіших пунктів угоди є домовленість про сприяння налагодженню співпраці та прямих контактів між закладами культури і мистецтва, обласними відділеннями творчих спілок, фондами, аматорськими та іншими організаціями культури.

Прес-центр НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я