Письменники Дніпропетровщини формують патріотичну юнь

0

Зараз ДОО НСПУ активізувала співпрацю з освітніми закладами регіону. Укладено договори з цілим рядом вишів та коледжів про спільну діяльність.

«Найбільш плідно ми провадимо роботу з Дніпропетровським Національним університетом імені Олеся Гончара, із НТУ «Дніпровська політехніка», із Придніпровською державною будівельною академією будівництва та архітектури, – поділився у розмові з нашим кореспондентом голова правління організації січеславських літераторів Фідель Сухоніс. – Саме у стінах цих начальних закладів ми найшли розуміння адміністрації, що в Україні  освіта покликана не лише готувати спеціалістів тієї чи іншої галузі, а й виховувати патріотичну молодь. Наявними засобами письменницької організації ми допомагаємо освітянам у цій роботі».

Майбутні  майстри сцени дистанційно дякували Лесі Степовичці за підтримку  творчої молоді та щирі слова

Так, у березні, у  Шевченківські дні,  ДОО НСПУ провела низку заходів у вишах області,  присвячених життю і творчій діяльності Кобзаря. Так само письменники  мали творчі зустрічі зі студентами та професорсько-викладацьким складом вишів області, на яких ознайомили присутніх із новими творами січеславських літераторів.

Цікаво   відбулася  поетична  онлайн-імпреза   «Поезія – це музика душі». Студенти Дніпровського художнього коледжу зустрілися з членкинею ДОО Національної спілки письменників України Лесею Степовичкою з нагоди    Всесвітнього  дня поезії.  Присутні були вражені глибоко патріотичним змістом  творів  письменниці. Вочевидь, майбутні майстри сцени не забудуть ці уроки духовного зростання.

Чільна світлина — Голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс, ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Микола Савицький, член ДОО НСПУ Микола Чабан по завершенню творчої зустрічі у стінах вишу. 

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я