Поетка Єлизавета Жарікова отримала поранення на фронті

0

Українська парамедикиня, військовослужбовиця й поетка Єлизавета Жарікова отримала поранення на фронті. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила активістка, громадська діячка Аліна Боднар.

«При виході з позицій під Бахмутом їх група потрапила під обстріл. У неї осколкові поранення і контузія.
Везуть в лікарню. Лізка якраз мала приїхати на Книжковий Арсенал, але залишились з побратимами на бойових. У її планах ще звільнення рідної Луганщини», — написала Боднар.

Надіслати кошти на лікування Єлизавети Жарікової можна за посиланням або за реквізитами:

  • Моно: 5375411206902749
  • Пейпал: bodnar.pro@gmail.com

Єлизавета Жарікова — військовослужбовиця, поетка, музикантка, учасниця гурту «Поророка».

Переможниця українських конкурсів і фестивалів, зокрема всеукраїнського літературного конкурсу «Витоки» Острозької академії та всеукраїнського конкурсу авторської пісні «Мовою серця». Вірші Єлизавети друкувалися в альманасі «Скіфія» та в антології «Євромайдан. Лірична хроніка (Discursus)» і картвельсько-українському альманахові «Мова неба».

З 2017 року Єлизавета є клавішницею та бек-вокалісткою інді-рок гурту «Поророка», який виконує музику у стилях фольк, фольк-рок і дарк-фольк. У 2018 році гурт випустив дебютний альбом у форматі live-session відео. У 2021 році «Поророка» випустила другий альбом під назвою «Полин».

Після 24 лютого Єлизавета вирішила приєднатися до територіальної оборони як парамедикиня.

Нагадаємо, 2021 року вийшла поетична збірка «Мурахи Йоганна Себастьяна» Єлизавети Жарікової. Збірка ввійшла до переліку найкращих книжок, виданих в Україні у 2021 році, за версією Українського ПЕН.

Чільне фото: фейсбук Єлизавети Жарікової

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я