«Польща – Україна: спільнота письменників»: виступить публіцист і редактор Володимир Стецюк

0

17 листопада (четвер) о 18:00 за польським часом у Кракові, в рамках міжнародного літературного проєкту Спілки письменників Польщі (Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków) та Національної спілки письменників України («Кабінет молодого автора НСПУ») «Польща – Україна: спільнота письменників» відбудеться творча зустріч із поетом, журналістом і публіцистом Володимиром Стецюком.

Напередодні Дня Гідності та Свободи, який знаменує в Україні початок двох революцій – Помаранчевої та Революції Гідності, відбудеться розмова про те, що хвилює сьогодні весь світ, – українську визвольну війну.

Зустріч із поетом, журналістом і публіцистом Володимиром Стецюком, у творчості якого тема Українського Визвольного Руху стала провідною, зокрема в його книгах «Повстання» та «Спільники степового вітру», які він представить.

Володимир Стецюк є автором і співавтором низки поетичних збірок, книг прози і публіцистики. Дослідник і популяризатор історії Українського Визвольного Руху. Член Історичного клубу «Холодний Яр», голова громадської організації «Громадський клуб «Український час».

Володимир Стецюк є ініціатором встановлення першого на Придніпров’ї пам’ятника військовому діячу доби Української Революції 1917-1921 рр. – Головному отаману Холодного Яру Костю Пестушку (Степовому-Блакитному), який було врочисто відкрито минулого року в Кривому Розі. Призер конкурсу журналістів «Приз Ґарета Джоунза» (Київ, 2016) та лауреат премії імені журналіста Володимира Гончара (Кривий Ріг, 2021). Наразі відомий як блогер, засновник, редактор і автор сайту «Український час». Позаштатний кореспондент Всеукраїнської щоденної газети «День».

Зустріч відбудеться в салоні Stowarzyszenie Pisarzy Polskich – Oddział Kraków (ul. Kanonicza 7). Модератор – поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Проєкт відбувається за підтримки Інституту літератури (Польща).

nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я