Польський письменник збирає кошти для підтримки української армії

0

Допомога для України триває. Неймовірні люди, які не байдужі до жорстоких реалій, що зараз відбуваються на теренах української землі, продовжують її підтримувати.

Польський письменник Szczepan Twardoch збирає гроші на автомобілі для української армії та планує самостійно їх відвести та передати воїнам. Одну машину поляк уже має, тепер збирає на другу і при цьому не зупиняється. Він закупив також теплий одяг, генератори та багато необхідних речей для ЗСУ.

Письменник Szczepan Twardoch через спеціальний портал збирає кошти для придбання позашляховиків та військової техніки, які необхідні українцям для боротьби з російськими окупантами. На його рахунку на сьогодні вже є майже 207 тисяч злотих. Він приємно здивований людською віддачею, та прагненням допомогти. На своїй сторінці у фейсбуку він дякує всім за небайдужі серця та кошти, які люди пересилають на оснащення української армії.

14 січня Szczepan Twardoch планує особисто відвідати Україну та передати все, що вдасться придбати. Адже на початку планувався один позашляховик, зараз на меті три, при цьому поляк не ставить собі рамки та продовжує збір та закупівлю.

Вантажівка вже заправлена на сто літрів пального, придбано карабіни для автоматів АК-74, генератор Honda EU22 і Starlink (для дрона). Я самостійно купив розвідники для 35-ї бригади морської піхоти. Три коробки зимового одягу куплені за кошти Богдана Хмілярського з магазину Łowca в Руді Шльонській — для бійців 72-ї механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, каже Щепан Твардох, польський письменник.

Письменник зазначає, що у вантажівці ще є багато місця і він хоче заповнити цей простір. Він візьме стільки, скільки зможе зібрати та все відвезе в Україну. Це величезна допомога, яку український народ ніколи не забуде.

Nataliia Protsko, журналістка VPolshchi

vpolshchi.pl

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я