Премія Франка розпочала прийом творів на конкурс у галузі інформдіяльності

0

Державний комітет телебачення і радіомовлення з 1 березня до 1 травня проводить прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо, передає Укрінформ.

«До конкурсу подаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної сфери, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за пів року до їх висунення», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка (27 серпня) у розмірі десяти тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті.

Премія розподіляється у таких чотирьох номінаціях: за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації; за кращий твір у телевізійній сфері; за кращий твір у радіомовній сфері; за кращу наукову роботу в інформаційній сфері.

У Держкомтелерадіо вказують, що одна й та сама кандидатура не може одночасно висуватися на здобуття премії з двома й більше творами.

На здобуття премії подаються: клопотання про присудження премії з короткою характеристикою публікації (твору) та його автора (авторів); примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення; копія паспорта (у разі висунення на здобуття премії колективу — копії паспортів кожного члена колективу).

Як повідомлялося, премію імені Шолом-Алейхема цьогоріч присудили письменнику Олексію Нікітіну за роман «Бат-Амі».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я