Уряд присудив премії Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва

0

Уряд присудив премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Присуджено премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік», — повідомив Мельничук.

Зазначається, що у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію присуджено Андрію Кокотюсі за книжку «Врятувати березень».

Водночас Олександру Продану присуджено премію у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» за художнє оформлення книжки «Дім».

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» уряд призначив премію Катерині Лук’яненко за створення вистави «Хто росте в саду».

Як повідомлялося, премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

З 2004 року премія отримала статус урядової. Відтоді її присуджують у чотирьох номінаціях у розмірі 10 тисяч гривень кожна.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я