Призначення Сирського Головнокомандувачем ЗСУ: оприлюднений указ

0

Оприлюднено Указ Президента України про призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сайт глави держави.

«Призначити СИРСЬКОГО Олександра Станіславовича Головнокомандувачем Збройних Сил України», — йдеться у документі.

Олександр Сирський від початку бойових дій на сході України був начальником штабу АТО. Зокрема, був одним із головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Координував вихід українських військових з Дебальцевого. Сформована Сирським група «Барс» прикривала вихід ЗСУ з міста.

Іншим указом Сирського звільнено з посади командувача Сухопутних військ ЗСУ.

За бої на Дебальцівському плацдармі Олександр Сирський нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня й згодом отримав звання генерал-лейтенанта.

У 2016 році він очолював Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. У 2017 році був командиром усієї Антитерористичної операції на сході України, яку згодом замінила Операція об’єднаних сил.

З 6 травня до 5 серпня 2019 був командувачем Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України. З 5 серпня 2019 — командувач Сухопутних військ ЗСУ.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Сирський відповідав за оборону Києва, згодом був одним із командувачів контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 8 лютого провів зустріч із головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я