Російська КАБ зруйнувала редакцію газети «Ворскла» на Сумщині

0

14 березня близько 13-ї години росіяни скинули керовану авіаційну бомбу (КАБ) на приміщення «Укрпошти», що в самому центрі селища Велика Писарівка Сумської області. Через це значних пошкоджень зазнало приміщення газети «Ворскла», редакція якої розташована в сусідній будівлі.

Про це повідомляє Інституту масової інформації, посилаючись на свою представницю в Сумській області.

«Повилітали вікна тепер з іншого боку. Я менш як за хвилину до того від’їхав. Завантажував підшивки газет, архів», — розповів головний редактор газети Олексій Пасюга регіональній представниці ІМІ.

За її словами, безпекова ситуація в області загострюється, тому мирне населення закликають до евакуації, організовано вивозять людей до безпечніших місць.

Зруйнована редакція «Ворскли». Фото надане ІМІ Олексієм Пасюгою 

Приміщення редакції «Ворскла» пошкоджено вже не вперше. Як повідомляв «Детектор медіа», 16 лютого 2024 року окупанти вдарили по центру селища Велика Писарівка з реактивних систем залпового вогню «Град». Коли обстріли вщухли, місцеві побачили на вулиці тіло загиблого від них 37-річного чоловіка, а також пошкоджені будинки, будівлі та автівки. У той день постраждало і приміщення редакції газети «Ворскла». У ньому були вибиті всі вікна та пошкоджений дах. Уламками посічене майно редакції. 

Велика Писарівка розташована за 6 кілометрів від державного кордону України з РФ, це центр однойменної громади Охтирського району Сумщини, найпівденнішої на прикордонні області. 

Газету «Ворскла» засновано майже 30 років тому. Цільова аудиторія видання — жителі громади.

За інформацією ІМІ, газета не припиняла друкуватися з початку повномасштабного вторгнення РФ, інформація до сіл, які розташовані в п’ятикілометровій смузі прикордоння, доставляється завдяки місцевим мешканцям, владі, самим працівникам газети. У скрутні часи воєнного стану примірники друкували на принтері самої редакції.

Після останніх пошкоджень працювати в приміщенні редакції газети неможливо.

Раніше ми писали про те, що Агенція телебачення «Новини» в Харкові зазнала пошкоджень після російського обстрілу міста 6 жовтня 2023 року.

У грудні 2023 року внаслідок удару Росією по центру Харкова ракетами «Іскандер-М» було пошкоджено Будинок радіо, де розміщений офіс «Суспільне Харків» та «Українського радіо Харків»

Внаслідок ворожого ракетного обстрілу Львова, який відбувся в ніч із 5 на 6 липня 2023 року, загинули мама та рідна сестра журналіста львівського видання «Варта 1».

Віра Крайня

Фото: телеграм-канал «Ворскла»

detector.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я