Секретаріат Національної спілки письменників України вітає письменницьку громаду з нагоди Дня української писемності та мови

0

Шановна письменницька громадо!

Секретаріат Національної спілки письменників України вітає вас із нагоди Дня української писемності та мови!

Наразі Україна опинилася на порозі доленосних змін у сфері політики, історії і культури.

І ми, українські митці, прямо чи опосередковано долучені до цих вельми важливих процесів, які мають вивести нашу країну з-під російського ярма на стійкий європейський шлях розвитку!

На жаль, цей шлях до свободи – зрошений кров’ю тисяч українців, які на полі бою виборюють незалежність нашої держави!

У цей надскладний час, коли Україна віч-на-віч опинилася з кривавим агресором – росією, нас усіх об’єднує не лише прагнення до якнайшвидшої Перемоги.

Нас усіх об’єднує наша рідна українська мова!

Саме мова зберегла нашу державу у віках, коли її марно намагалися заборонити і знищити російські окупанти: вона вижила на засланнях у Сибіру, пройшла катівні КДБ і радянські тюрми.

Мова – це підґрунтя нації, найважливіша її складова, і це дуже добре розуміє наш ворог, який на окупованих українських територіях знищує українську культуру й українську мову зокрема. Ворог палить українські книжки, руйнує українські бібліотеки, грабує українські музеї, забороняє українцям спілкуватися українською.

Але ми знаємо, як на окупованій росією споконвічно українській землі чинять шалений опір наші сміливі мужні співвітчизники, наше українське підпілля! Чого варта лише українська літера Ї, яка з’являється як знак протесту на стінах і бруківках окупованих росією українських міст і яка стала смертним вироком російській окупації в Маріуполі, Херсоні, Мелітополі, Бердянську тощо.

Україна зробила свій європейський вибір і є невід’ємною частиною вільного світу, європейської демократичної родини, де панує верховенство права і повага до територіальної цілісності країн.

У цей світлий день наші серця сповнені гордості й радості за те, що ми є, і є наша українська мова, яку не здатні були знищити ні царат, ні радянський союз, а тепер – і путінська росія.

Слава воякам ЗСУ!

Слава Україні!

Разом – до Перемоги!

Секретаріат НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я