Твори дітей із деокупованої Київщини надрукують у книзі “Діти війни”

0

Вірші, прозові твори та малюнки дітей із деокупованих міст, сіл та селищ Київської області до кінця 2024 року планують видати окремою книгою “Діти війни”

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на сайт товариства “ВІДВАЖНИХ”.

З такою ініціативою виступила Національна спілка письменників України.

Відповідний меморандум про збір та видання цих творів підписали СЕО Товариства “ВІДВАЖНИХ” Володимир Карплюк та голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Переконаний, що серед мешканців деокупованих громад Київщини, таких як Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Мощун, Горенка, Макарів та інших населених пунктів є багато талановитих дітей, які пишуть вірші, оповідання і чудово малюють. Для кожної дитини насправді важливо представити свою творчість для широкого кола читачів, це важливий елемент творчої соціалізації для дітей, які пережили евакуацію і повернення додому до зруйнованого, але звільненого села, селища, міста. Значна кількість діток ще не повернулися до рідної громади, в тому числі й через втрачене житло. Завдання видавничого проєкту “Діти війни” – започаткувати творчий діалог між тими, кому в майбутньому жити та розвивати відбудовану Київщину

– повідомив СЕО Товариства “ВІДВАЖНИХ” Володимир Карплюк.

Ми впевнені, що виданням цієї книги ми зможемо стимулювати діток з деокупованих громад Київської області на розвиток своєї творчості. Можливо, у майбутньому ці діти стануть видатними українськими поетами та письменниками. Важливо, що меморандум про створення книги “Діти війни”, який ініціювала НСПУ, ми символічно підписали саме у місті-Герої Ірпені, який є визнаною столицею української літератури

– наголосив голова НСПУ Михайло Сидоржевський.

До 1 травня 2024 року триватиме збір поетичних, прозових творів та малюнків дітей з усіх населених пунктів Київщини, які пережили окупацію у лютому-березні 2022 року. Кількість творів, які можна надіслати для публікації в книзі – необмежена. Свої твори на вільну тему можуть надіслати діти (самі або за допомогою батьків) віком до 17 років включно. Твори потрібно надіслати на адресу електронної пошти bravebookua@gmail.com до 1 травня 2024 року. Свої твори можуть надсилати як діти, які зараз проживають в Україні, так і ті, які вимушено перебувають закордоном.

Рішення про публікації творів у книзі “Діти війни” приймає Національна спілка письменників України та художній колектив. Книга буде упорядкована та видана коштами Товариства “Відважних”.

mykyivregion.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я