У 2021 році планують видати «Божественну комедію» з ілюстраціями Олександра Ройтбурда

0

У 2021 році в Україні планують видати «Божественну комедію» Данте з ілюстраціями Олександра Ройтбурда. Про це у коментарі для сайту «Суспільне Культура» повідомив генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, пише suspilne.media.

«Маю надію, що видання буде в цьому році. Значну частину ілюстрацій Олександр нам устиг запропонувати. Проєктом займається відомий мистецтвознавець Артур Рудзицький. Переклад Євгена Дробязка. Можливо, «Божественна комедія» буде видана в двох томах», – розповів Олександр Красовицький про проєкт, який вони з Олександром Ройтбурдом, на жаль, не встигли завершити за життя митця.

8 вересня також стало відомо, що в Україні вийде друком збірка віршів Олександра Ройтбурда «Вірші дилетанта». Готувати книгу почали ще за життя художника. Про це розповів письменник та друг митця Сергій Жадан.

Олександр Ройтбурд проілюстрував збірку віршів Жадана «Тамплієри», яка вийшла друком у 2016 році. Тоді художник розповідав, що «вирішив не ілюструвати буквально конкретні тексти, а створити таку собі сюїту за мотивами власних робіт різних років, образи яких – за його відчуттями – перегукуються з поезією Сергія».

Що відомо

  • 8 серпня з життя пішов із життя український художник, куратор та очільник Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Він довгий час боровся з важкою хворобою, але продовжував активно працювати.
  • На початку літа в «Щербенко Арт Центрі» відбулась його остання прижиттєва персональна виставка «Вправи на розкутість», а Одеський музей відкрив оновлену експозицію сучасного мистецтва “ХХ-ХХІ: від двадцятих до двадцятих”, над якою впродовж 9 місяців працювала його команда.

Ольга Ліцкевич
Фото — Фейсбук-сторінка Олександра Ройтбурда

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я