У Чернігові відбулася презентація нової книжки Василя Чепурного (Відео)

0

У Чернігові відбулася презентація книжки «Титли та коми» журналіста та письменника Василя Чепурного. Це книга есеїв про літературу та культуру як рушійну силу, їхній вплив на політику та життя людей.

«Література – це не просто розвага. Це поле ідеологічної боротьби. Боротьби між світлом і темрявою, між добром і злом, Богом і дияволом. Оце, мабуть, найголовніше. Кажуть: «До чого тут Пушкін, якщо йдеться про Путіна?». Так от сенс у тому, що Путін починається з Пушкіна. Тобто вся російська література стала ідеологічною основою, підкладкою, мотиватором, спрямовуючою силою для сьогоднішньої російської агресії, і не тільки сьогоднішньої», — Василь Чепурний – журналіст, письменник.

Цю книжку автор писав фрагментами, що розміщувалися спершу в різних друкованих та інтернет-джерелах.

«Потім певний час це була найнудніша частина роботи – все треба було зібрати, опрацювати, звести в якусь систему. І таким чином ця книжка вийшла», — Василь Чепурний – журналіст, письменник.

Окрім аналізу літератури минулих століть і сучасності, у книжці «Коми та титли» вміщений розділ «Література в зоні». Це розділ нової книжки, над якою зараз працює письменник.

«Там теж яскраво показано, як література в зоні за тотальної цензури, як вона виступала рушієм багатьох дій і багатьох мотивів. Так само як вона виступає і сьогодні», — Василь Чепурний – журналіст, письменник.

Нова книжка «Левко Лук’яненко: політична біографія» вже написана на 60%, зазначає автор. Вона базується не лише на основі історичних джерел, але й на власному досвіді Василя Чепурного, оскільки він особисто був знайомий із борцем за незалежність України.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

cheline.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я