У Кам’янському відбулося нагородження учасників молодіжного літературного конкурсу «Донорство – це життя»

0

Організатором конкурсу виступив міський центр плазми крові «Biopharma Plasma» за підтримки міських організацій Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, а також видавництва «Дружко».

Конкурсантами виступили учні та студенти міських ліцеїв та коледжів. Темою робіт, представлених на конкурсі, стало донорство і все пов’язане з ним – безкорислива допомога нужденним, важливість здачі донорської плазми у воєнний час тощо.

Оцінювали роботи у трьох номінаціях: «Публіцистика», «Проза», «Поезія», які ділилися на дві категорії – старшу і молодшу. Окрім переможців, члени журі нагороджували і фіналістів, яким вручали грамоти, значки, сертифікати на 200 гривень від одного із спонсорів (мережа магазинів «Комп’ютерний майстер»). Три учасники отримали грошову премію розміром 300 гривень від Департаменту з гуманітарних питань міської ради. Були й невеликі подарунки у вигляді блокнотів, шоколадок тощо. Переможці теж отримали, крім грамот та значків, різноманітні призи, як грошові так і пам’ятні – на кшталт зарядок до телефона або книг Марії Дружко. У перервах між нагородженнями перед присутніми виступив вокальний колектив «Арт-ідея» з Будинку дитячої творчості.

Як розповіла Наталія Муленко, одна з членів журі, директор міського центру плазми крові «Biopharma Plasma», що це перший літературний конкурс, який відбувався в її закладі. Однак не перший захід, який пропагує донорство. Раніше у стінах Центру вже проводились конкурси малюнків, чемпіонати з шахів, а також концерти. 

Ще одна учасниця журі, член Спілки письменників України, беззмінний голова літературного клубу «VivArt» Марія Дружко, повідомила, що роботи, представлені на конкурсі, будуть об’єднані у збірку та надруковані її видавництвом.

Також до складу журі входили Леонід Бройтман, журналіст, голова міського осередку Національної спілки журналістів, Валентина Розумна, заступниця директора Центру дитячої творчості, та інші.

nashreporter.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я