У Кам’янському відбувся урочистий захід «Час поетичного настрою. Акорд літературний»

0

Учителі української мови і літератури міста Кам’янського зібралися на захід «Час поетичного настрою. Акорд літературний». Зустріч відбулася в Ліцеї №23. Перформанс «Для нас. Про вічне…» був присвячений 93-річниці із дня народження Ліни Костенко.

Учні 10-11 класів, учителі, усі присутні поринули у світ поезії класиків сучасної української культури: незламної Ліни Костенко і мужнього громадянина Василя Симоненка. Тут поєдналося все: музика, живопис, поезія, танець, що створило особливий настрій духовного оновлення й натхнення. Почуття і стосунки, як у мирному житті, так і в часи випробувань сьогодення, дають надію на те, що саме любов здатна додавати сил.

Такі зустрічі спонукають до пошуку нових форм проведення уроків літератури і позашкільних заходів, а вдала інтеграція надає вчителю можливості разом з учнями опановувати значний за обсягом матеріал, формувати культурно-мистецькі смаки.

Камерну атмосферу продовжили член Національної спілки письменників України Євген Безус і вчитель історії та інформатики Ліцею №23 Дмитро Занков, які презентували свої творчі доробки.

А ще Євген Безус подарував для ліцею свої книжки: «Залізничні казочки», роман «Неприкаяні черепки імперії», повісті та оповідання «Крізь дерезу до слави» і «Поетичні вишиванки».

Директор ліцею Любов Школяр та головний спеціаліст відділу освіти і науки Кам’янської міської ради Тамара Згама,– головні організатори цього дійства зробили все для того, щоб захід став справжнім святом як для вчителів шкіл міста, так і для школярів.

Наталія Мартиненко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я