У Києві презентували книгу, присвячену історії Слов’янського району Донеччини

0

У Києві була представлена книга, присвячена історії Слов’янського району, під назвою «Шидловські вогні» (книга шоста), автором якої є Олег Максименко.

Про це повідомляють «Слов’янські відомості«.

Головною темою книги стала ілюстрована стаття про будівництво мосту через річку Черкаську у центрі села Черкаське в 1907-1908 роках. Ця стаття займає майже половину обсягу книги і містить 67 світлин документів на фірмових бланках установ, які брали участь у будівництві мосту.

Зокрема, в книзі представлено 24 світлини документів, що свідчать про участь Краматорського Металургійного Товариства (КМТ) у будівництві мосту. З цих документів можна дізнатися про керівництво КМТ та технічних керівників, які виготовляли металевий міст для села Черкаське.

Також у книзі приведено інформацію про вагу мосту (407 пудів 31 фут), вартість виготовлення (1427 карбованців 21 копійка) та вартість упаковки (2 карбованці). Загальна вартість металевої конструкції мосту з упаковкою склала 1429 карбованців 21 копійка.

Крім того, у книзі приведено матеріальну специфікацію деталей мосту за розрахунками КМТ, а також світлину Угоди (Договору) між Ізюмською Повітовою Земською Управою і Краматорським Металургійним Товариством на виготовлення мосту для села Черкаське.

Катерина Коваленко

tribun.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я