У Києві відкрилася книгарня-кав’ярня book.ua. Обіцяють нову мережу

0

На Золотих воротах у тестовому режимі розпочала роботу книгарня-кав’ярня book.ua, яка започаткує нову мережу книжкових магазинів. Про це Читомо повідомив засновник книгарні та колишній CEO Yakaboo Іван Богдан.

«Враховуючи те, що це наша перша книгарня-кав’ярня, для нас було важливо все зробити ідеально, відпрацювати бізнес-процеси й операційну діяльність, налаштувати програмне забезпечення. Ми схвалили рішення спочатку запуститися у тестовому режимі. Зараз ми вже плавно перейдемо в офіційне відкриття, щоб запрошувати кожного та кожну до нас у гості», — зазначив Іван Богдан у коментарі Читомо

Як стверджує засновник, мета мережі — культивування нового формату відпочинку: читання книжок за горнятком кави у книгарнях-кав’ярнях. У закладі працює кафе з напоями та десертами. У залі є простір для читання й відпочинку з друзями, а також місце для книжкових подій. Крім того, у закладі є зона для коворкінгу з розетками, яку команда назвала Bookworking.

«Багато років тому я мріяв про відкриття книгарні такого формату, щоб людям було цікаво проводити свій час і читати книжки. Я хотів, щоб це була не просто книгарня, а простір, атмосфера, кава. Думав про це давно, але постійно було не на часі. Я вважаю, що зараз настав момент саме для української книжки», — розповів Іван Богдан. 

Книгарня розташувалася в історичній будівлі 1861 року з виглядом на Золоті Ворота, Ярославів Вал та дворик будинку Підгорського. У book.ua можна знайти книги різних видавництв та жанрів, є окрема «київська поличка» з виданнями, присвяченими історії та архітектурі Києва.

Невдовзі з’явиться вініловий програвач й можливість придбати платівки. Простір книгарні pet friendly.

Іван Богдан уважає, що після повномасштабного вторгнення в української книжки з’явилися нові можливості, адже з ринку пішла російська книжка:

«Раніше ми говорили про проблеми на книжковому ринку: засилля російської книжки й низький рівень читання серед українців. Зараз же люди стали більше проводити часу разом із книжкою, переходити на українську, а інші види контенту відійшли. Я вважаю, що цю хвилю треба підтримувати, адже ринок отримав ін’єкцію, драйвер зростання. Наступним кроком має відбутися зростання книжкових мереж і книгарень-кав’ярень».

Засновник книгарні-кав’ярні зазначив, що порівняно з ринком книжки у країнах Європи український книжковий ринок слабкий, проте має потенціал. Основним «драйвером» для зростання ринку Богдан вважає книгарні-кав’ярні, адже вони «впливають на екосистему ринку».

Особливість мережі полягає у тому, що під кожну локацію, де будуть відкриватися нові книгарні-кав’ярні book.ua, створюватиметься інший дизайн, щоб доповнити атмосферу місця.

Богдан розповів, що запросив у команду людей, із якими вже працював раніше.

Нині книгарня-кав’ярня book.ua має лендинг, який знайомить користувачів із концепцією закладу, містить контакти й адреси. Проте в майбутньому планується розробка сайту із продажем книжок і додатковими сервісами, які поки що тримають у секреті.

«Я думаю, що на початку наступного року з’явиться сайт. Ми відчуваємо цей ринок і читача. Тому ми плануємо масштабувати не тільки книгарні-книгарні, а й додаткові сервіси, пов’язані з книжками, яких ще немає на ринку. Ми знаємо, що ринок може розвиватися, його можна зробити більшим і якіснішим».

Адреса книгарні-кав’ярні: вулиця Миколи Лисенка 2/1.

Як повідомлялося, на Хрещатику розпочала роботу книгарня RID. Крім того, у Києві відкрилися нові книгарні Readeatreadellion і «Плекай».

Фото: book.ua

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я