У Кракові відкрився літній сезон Bulwar[t] Sztuki – 2022 з українським акцентом

0

1 липня відкрився найбільший літній культурний марафон Кракова – Bulwar[t] Sztuki – 2022, у програмі якого – понад 90 культурних заходів, пов’язаних із театром, кіно, літературою, музикою, танцями і співами. Заплановані також концерти, виставки, зустрічі, майстер-класи, заходи для дітей і фізичні активності.

З нагоди відкриття літнього сезону Bulwar[t] Sztuki – 2022 в саду Театру Лазня Нова і Дому Утопії Міжнародного центру емпатії, де відбуватиметься більшість заходів, передбачених його програмою, напередодні пройшла пресконференція, в якій узяли участь керівники цих базових закладів Бартош і Малгожата Шидловські, а також куратори, котрі опікуватимуться проведенням зазначених мистецьких заходів. 

У рамках Бульвару Мистецтв відбудеться й низка зустрічей із митцями з України, які проходитимуть на літній сцені в саду Театру Лазня Нова і Дому Утопії Міжнародного центру емпатії.
Сезон традиційних мистецьких зустрічей BULWAR [T] SZTUKI – 2022, який незабаром відкриється в саду Дому Утопії і Театру Лазня Нова, цьогоріч проходитиме з українським акцентом, що є красномовним свідченням уваги й поваги до українців, які в лиху годину війни знайшли притулок на гостинній польській землі.
Уже в перший тиждень великої війни, розпочатої путінською росією проти України, в Будинку Утопії було відкрито пункт збору гуманітарної підтримки, і завдяки місцевій громаді, районним групам, неурядовим організаціям та мешканцям Кракова було зібрано й відправлено на кордон і в пункти реєстрації українських біженців значну гуманітарну допомогу. Чимало українських біженців і біженок знайшли тимчасовий притулок і під дахом Дому Утопії. Тут народилася і знайшла втілення ідея акції «Суп для України», а на приготування страв для українських біженців неодноразово збиралися працівники Дому Утопії, Театру Лазня Нова, студенти Ягелонського університету і мешканці району.

І ось українським митцям, письменникам і музикантам надається сцена в саду Дому Утопії і Театру Лазня Нова, щоби вони могли поділитися з краків’янами і новогутцями своїми творчими думками та ідеями, мистецькими здобутками і дружніми почуттями.  Заплановані зустрічі з українськими митцями слова, музики, театру і кіно. З молодим гітаристом-віртуозом Дмитром Головеньком, з акторкою, режисеркою і викладачкою Київського національного університету театру, кіно і телебачення Оленою Шапаренко, яка розповість про молоде українське кіно. З поеткою з Бучі Юлією Бережко-Камінською, яка стала активною організаторкою українського культурного життя в Кракові та презентує свою нову поетичну книгу «Гравітація слова». А також із поеткою і дитячою письменницею Інесою Доленник, котра познайомить малюків і дорослих із яскравими героями своїх поезій і навіть із казковими країнами з її майбутніх книг «Кольорівство», «Танцарство», «Ноталандія» і «Словасія».

Володимир Стецюк,
куратор циклу, журналіст, біженець, резидент у Домі Утопії   

Фото: пресконференція з нагоди відкриття літнього сезону Bulwar[t] Sztuki – 2022 в саду Театру Лазня Нова і Дому Утопії Міжнародного центру емпатії
Автор фото: Юлія Бережко-Камінська


nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я