У Львові підготували путівник «Шлях львівського модернізму» і встановили таблички на відповідних будинках

0

«Бюро спадщини» у Львові у партнерстві з Управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та Інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка» в рамках проекту «100 років модернізму у Львові» встановило інформаційні таблиці на знакових будинках періоду модернізму та підготувало путівник «Шлях львівського модернізму».

Про це пише galinfo.com.ua.

Інформаційні таблиці встановили на фасадах 30-ти історичних будівель Львова, побудованих у міжвоєнний період. Це історичні будівлі, які розташовані на території історичного ареалу міста.

«Крім таблиць ознакування в рамках проекту ми розробили туристичний путівник «Шлях львівського модернізму». Це брошура, у якій будівлі об’єднано в три маршрути. Кожен маршрут відображено на мапі, також у брошурі є фотографії цих об’єктів, вказана інформація про дати побудови будівель та їхніх архітекторів», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Завантажити путівник можна на сайті «Бюро спадщини».

Проєкт “100 років модернізму у Львові” є переможцем конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021» і спрямований на те, щоби сприяти популяризації та збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період.

Фото — «Бюро спадщини»

Джерело: photo-lviv.in.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я