У німецькому Гайльбронні відзначили День солідарності жінок у боротьбі за свої права

0

День   солідарності жінок у боротьбі за свої права відзначили у німецькому місті Гайльбронн. До ратхауза були запрошені представниці різних національностей, які здобули тут прихисток  у результаті воєнних дай у їхніх країнах. Серед запрошених були представниці України.

Мер міста Гаррі Мергель, вітаючи жінок зі святом, у своїй короткій промові зупинився на історії боротьби жінок за свої права. Змалював також і сьогодення. Серед жінок, які стали на захист своїх країн і поневолення від загарбників, було названо й українських.

Тему України не обійшли жодна з доповідачок жінок-політиків. Серед них  Єва Людерер,  міський радник, представниця депутатів, Елі Амірі, журналіст, яка змалювала становище жінок на Близькому Сході, представники молодіжної ради. Всі вони виступали проти терору, проти війни, яка розв’язана у багатьох країнах світу. Жінкам доводиться шукати прихисток у різних країнах, щоб зберегти своїх дітей. У важкому становищі жінки України, де триває третій рік війна, нав’язана путіним.

Чи в достатній мірі говорилося про нашу країну. Ні. Було б добре, аби представницям нашого народу дали можливість тут, на цьому зібранні, сказати слово про ті реальні події, які відбуваються на нашій землі. Нам є про що розповідати:  активна діяльність українок у місті, яка має потужний розголос. Це величезні мітинги на підтримку ЗСУ, матеріальна допомога захисникам України, літературні заходи.

Свято супроводжувалося музикою і піснями курдсько-турецьким німецьким гуртом. У виконанні якого прозвучало кілька пісень. Думаю, що українська співаки також достойно б представили нашу культуру.  Сподіваюся, що так і буде в майбутньому.

Спілкування продовжилося за фуршетним столом. Приємно було чути підтримку від німкень, які прихильно ставляться до нашого народу.

Віра Марущак, письменниця, журналістка

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я