У Прилуках на макулатуру здають російські книжки, аби зібрати гроші на ЗСУ

0

«Ворожу літературу — на макулатуру, а гроші — на ЗСУ» — благодійна акція з такою назвою діє у закладах культури Прилук. Містян просять приносити книги, надруковані російською мовою та ті, які пропагують російську ідеологію. Їх здаватимуть на макулатуру, а зібрані гроші передадуть на потреби ЗСУ.

Акцію ініціював Прилуцький міський відділ культури. Його начальниця Катерина Мовчан теж почала перебирати свою бібліотеку, яка налічує понад три сотні книжок. Першою на макулатуру відправила збірку російських казок.

Катерина Мовчан

Катерина Мовчан. Фото: «Суспільне. Чернігів»

«Тут є такі народні анекдоти, прочитавши декілька, я відразу зрозуміла, що я несу цю літературу на макулатуру: «Поїхав молодий чоловік на промисли, а дружина пішла його проводжати. Пройшла версту і заплакала. Не плач, дружино, я скоро приїду. Ой, та хіба я через це плачу? В мене ноги замерзли». Ось таке ставлення російських жінок до своїх чоловіків, і ми знаємо, як люблять, поважають і пишаються наші українські жінки нашими чоловіками й захисниками», — каже Мовчан.

Російські книги в одному з пунктів збору

Російські книги в одному з пунктів збору.  Фото: «Суспільне. Чернігів»

У відділі кажуть — таким чином вони переглядають і визначають місце літератури країни-агресорки в культурі регіону та країни загалом. Пунктів збору книжок декілька. Їх перелік можна знайти на сайті міської ради.

«Розраховуємо до 21 серпня зібрати ворожу літературу, здати на макулатуру і зробити приємний сюрприз нашим ЗСУ».

На другий день акції до одного з пунктів збору літератури принесли понад 50 книг російською мовою. Пару томів зі своєї домашньої бібліотеки принесла й Ірина Клименко.

Ірина Клименко

Ірина Клименко. Фото: «Суспільне. Чернігів»

«Я вирішила принести книгу «Ленін. КПСС». Я вважаю її непотрібною у своїй бібліотеці. Допомагаємо, чим можемо, адже якщо воно реально допоможе, то ми залюбки братимемо участь в цій акції», — говорить пані Ірина.

Детальніше про це у сюжеті:

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я