У Шевченківському заповіднику презентували книгу про Павла Скоропадського

0

У Шевченківському національному заповіднику з нагоди 150-річчя від дня народження Павла Скоропадського презентували книгу «Міфи і таємниці останнього гетьмана України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що в конференц-залі заповідника відбулася творча зустріч зі співавторами книги – доктором історичних наук Павлом Гай-Нижником, громадським діячем, доктором політичних наук Миколою Томенком та директором видавництва «Саміт-книга» І. Степуріним.

Як зауважили в міністерстві, на зустрічі були присутні вчителі та учні Степанецького ліцею, громадськість міста та поціновувачі історії, адже тема презентованої книги розгортає сторінки історії України не лише за часів правління Павла Скоропадського, а й різних періодів існування держави в цілому. Порушувалися також теми українізації, мови, медіа-відповідальності, соціальних мереж, національної бібліотеки.

«Міфи і таємниці останнього гетьмана України» – науково-популярне видання, присвячене життю і діяльності останнього гетьмана України Павла Скоропадського та огляду головних історичних здобутків і уроків доби Української Держави (29 квітня – 14 грудня 1918 рр.). У книзі вміщено фрагменти спогадів, статей та інтерв’ю самого Скоропадського і його доньок Єлизавети та Олени.

Як поінформували в МКІП, книга видана у 2023 році. «Видання допоможе читачам відкрити для себе таємниці й спростувати чимало міфів про добу Української Держави на чолі з останнім гетьманом», – додали в міністерстві.

На згадку про зустріч учасники заходу отримали добірку книг для шкільної бібліотеки, а також календарі з мистецькими роботами відомих українських художників.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківську у видавництві «Лілея-НВ» презентували нове видання книги Івана Крип’якевича «Княжий город Галич», яку історик написав 100 років тому.

Фото: МКІП

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я