У Вашингтоні в «Українському домі» відкрили виставку вінницького митця Сергія Татчина

0

У Вашингтоні в «Українському домі» відкрилась виставка творів поета, художника і воїна з Вінниці Сергія Татчина «Походження космосу».

Про це у фейсбуку повідомляє «Український дім», передає Укрінформ.

«Ми були у захваті від відкриття нашої першої виставки українського художника Сергія Татчина «Походження космосу» у 2024 році, разом з художнім куратором Ukraine House Олесем Демко, послом України в США Оксаною Маркаровою та президентом Фонду збереження сакрального мистецтва України Христіною Лью. Приходьте наступного місяця відвідати Ukraine House, щоб відчути мистецтво, яке знову запалить надію на тріумф доброти та людяності», — йдеться у повідомленні.

В експозиції представлені 14 картин автора, які є «унікальною сумішшю українських пейзажів та виразу любові художника до своєї країни».

Виставка є благодійною. Кошти від продажу картин підуть на підтримку авторської реконструкції іконостасу — стіни, прикрашеної іконами та релігійними розписами — для церкви Юрія Переможця, розташованої на базі Національної гвардії України у Вінниці. Проєкт спрямований на створення першого Будинку Богослужіння Української Армії, натхненного традиціями запорізьких козаків XVI ст.

Сергій Татчин — відомий український художник і поет, автор численних картин та десяти поетичних збірок. Після повномасштабного російського вторгнення він вступив до лав Національної гвардії України, був поранений. Попри отримані травми він разом із командою з чотирьох військових малюють фрески у новозбудованій церкві Юрія Переможця на базі Національної гвардії України у Вінниці.

Фото: Ukraine House, Facebook

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я