У Житомирській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася зустріч з нагоди 70-річчя заслуженого діяча мистецтв України Михайла Пасічника

0

Михайло Пасічник — один із найбільш шанованих письменників краю, який працює на літературній ниві не одне десятиліття. Він зарекомендував себе як талановитий поет, прозаїк, сатирик, публіцист та журналіст, займається і видавничою справою. Твори Михайла Павловича не залишають байдужими широке коло читачів та літературознавців. У його творчому доробку — понад два десятки виданих книжок, багато престижних літературних премій, тисячі зустрічей із читачами.

Спілкування автора із шанувальниками у стінах книгозбірні було традиційно теплим та цікавим. На гостину до ювіляра завітали школярі, а також бібліотекарі, науковці, журналісти, громадські діячі.

Під час зустрічі Михайло Пасічник розповів цікаві факти своєї біографії, багато жартував, ділився секретами своєї творчої діяльності та правилами написання поезії. Зачитував автор і свої твори, більшість з яких знає напам’ять. Тематика різна: від спогадів дитинства до подій сьогодення. Ювіляр також презентував книгу мемуарів «Озирнутися із прийдешнього» — своєрідний підсумок прожитого особистого і творчого життя, яка є логічною комою, адже в автора багато ідей та планів на майбутнє.

З вітальним словом на заході виступила в. о. директора Житомирської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, голова Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Світлана Гресь, яка вручила ювіляру грамоту Житомирської обласної ради. З теплими побажаннями звернулися до літератора поети Олег Антонюк та Євгенія Юрченко. Працівники бібліотеки подарували Михайлу Пасічнику підготовлений до круглої дати бібліографічний нарис «Поет-лірик, поет-громадянин, поет-патріот» про життя і діяльність ювіляра. У нарисі містяться також бібліографічні відомості про його книжки, статті з періодичних видань, що є у фонді бібліотеки, та інтернет-ресурсів. Особливого настрою присутнім додали пісні на слова Михайла Павловича, які виконала під гітару музикантка та співачка Лариса Бойко.

Людмила ЛОБАЧОВА

Фото автора та із сайту Житомирської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я