Україна відстежуватиме незаконну торгівлю викраденими під час війни предметами мистецтва — Ткаченко

0

Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Національним агентством із питань запобігання корупції розпочинає роботу по відстеженню незаконної торгівлі предметами мистецтва, що були викрадені загарбниками в Україні під час війни в межах робочої групи Art Sanct Task Force.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомляє у Телеграмі.

Міністр зазначив, що метою групи є виявлення викрадених під час війни в Україні мистецьких предметів та предметів старовини, недопущення їхнього вільного обігу у світі та пошук мистецьких активів підсанкційних росіян із метою подальшої заморозки цих активів та їх конфіскації.

За його словами, скільки б предметів не евакуювали, в таких конфліктах неможливо евакуювати та убезпечити все. Станом на сьогодні пошкоджено або зруйновано понад 1500 об‘єктів культурної спадщини та культурної інфраструктури.

«Ми знаходимось у контакті з міжнародними й українськими правоохоронними органами та профільними організаціями, щоби притягнути росію до відповідальності, арештувати її активи в світі та запобігти міжнародному трафіку викраденого», — заявив Ткаченко.

Він також зазначив, що це складний та довготривалий процес через його масштаби, якого світ не бачив із часів Другої світової війни. «Тому разом із НАЗК розпочинаємо вже зараз та зробимо все, щобт повернути викрадене в Україну та притягнути росію до відповідальності», — заявив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, з 2022 року в Україні працює спільний українсько-польський проєкт із діджиталізації музейних ресурсів.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я