Україна введе санкції проти окупантів за переслідування ПЦУ у Криму

0

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало черговий санкційний пакет щодо осіб, які переслідують Православну церкву України в окупованому Криму.

Як передає «Укрінформ» із посиланням на Мінреінтеграції, про це повідомив заступник міністра Ігор Яременко.

«З 2014 року окупанти насильницькими методами витісняють українську церкву з тимчасово окупованого Кримського півострова: незаконне привласнення майна кримської громади ПЦУ, грубе насильство, систематична заборона богослужінь… Наразі Мінреінтеграції вже підготувало санкційний пакет щодо осіб, які перешкоджають діяльності Православної церкви України, очікується, що його ухвалення Кабінетом Міністрів відбудеться найближчими днями», — зазначив Яременко.

Як зазначається у повідомленні, 8 серпня представники так званого Центру протидії екстремізму російського окупаційного режиму в АР Крим на чолі з майором Горєвановим увірвалися до монастиря Святого Димитрія Солунського Кримської єпархії Православної церкви України, що розташований у с. Балки Білогірського району. За повідомленням Мінреінтеграції, російські силовики насильно змусили настоятеля монастиря архімандрита Даміана зупинити богослужіння.

Також у Мінреінтеграції зауважують, що такі дії окупанти мотивували тим, що богослужіння нібито порушує російське законодавство, а саме — рішення так званого міністерства юстиції Республіки Крим. На всіх учасників богослужіння склали протоколи.

«Мінреінтеграції розцінює це як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на мешканців тимчасово окупованого Криму та засуджує грубе порушення прав українських громадян на свободу совісті та віросповідання», — ідеться в повідомленні.

Зазначеним проєктом акта пропонується застосування обмежувальних заходів до суддів Російської Федерації та інших посадових осіб, які причетні до переслідування громади Православної церкви України в Криму. Зокрема, незаконного відчуження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги у м. Сімферополі, інших культових споруд, пошкодження церковного майна, переслідування громади тощо.

Як повідомляв «Укрінформ», в окупованому Криму в неділю, 8 серпня, у храмі Кримської єпархії Православної церкви України російські силовики зірвали богослужіння.

За даними місії ООН, у Криму з 49 парафій ПЦУ залишилося лише п’ять.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я