В Одесі ветеранська література завойовує читачів

0

У межах Міжнародного книжкового фестивалю «Зелена хвиля», який розпочався в Одесі, триває книжковий ярмарок. Участь беруть видавництва і книготорговельні підприємства, що розповсюджують художню, навчальну, наукову, науково-популярну, спеціальну й дитячу літературу, продукцію, яка розвиває, електронні та періодичні видання, друковану графіку.

Про це повідомляє armyinform.com.ua.

Багато й різноманітно представлена література про сьогодення. Зокрема, варто виокремити спогади учасників та ветеранів російсько-української війни. Серед авторів — уже знайомі не тільки військовій аудиторії, а й широкому загалу Леонід Матюхін, Владислав Якушев, Олексій Петров. У своїх творах вони розповідають про війну як очевидці, що перебували в епіцентрі подій.

– Я бачу, що написання ветеранами книг є для них своєрідним способом реабілітації. Вони залишають свій стрес на папері, що допомагає упорядкувати думки і соціалізуватися, – говорить директор видавництва «ДІПА».

Він також зауважив, що хоча ветеранська література різна, але мета у авторів одна – достукатись до суспільства, зафіксувати все, щоб люди пам’ятали вікопомні події. І не важливо, чи це мемуари, щоденники, спогади, художні романи або повісті, оповідання чи новели.

Ветеранську літературу поширює українське видавництво «Білка». Придбати книги можна за нижчими, ніж у магазинах, цінами. Крім того, у відвідувачів є можливість познайомитися та поспілкуватися з їхніми авторами. Книжковий ярмарок – це не просто осередок «літературної торгівлі», це насамперед свято книги й місце зустрічі українських та іноземних видавців, письменників, критиків і читачів.

Віталій Бицак

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я