Ветеран Першої світової війни Катерина Теодорою стала першою жінкою, яка з’явиться на румунській банкноті

0

Вперше в історії Румунії на офіційній банкноті з’явиться обличчя жінки. Портрет ветерана Першої світової війни Катерини Теодорою (Ecaterina Teodoroiu) 1 грудня з’явився на банкноті номіналом 20 леїв.

Після смерті свого брата, сержанта румунської армії, вона вступила до збройних сил і служила солдатом на передовій, повідомляє «Euronews».

“По-перше, вона була першою жінкою-офіцером у румунській армії, тому це питання громадського інтересу”, – пояснив голова Національного банку Румунії (БНР) Мугур Ісареску (Mugur Isarescu).

За його словами, серед громадян Румунії ідея розміщення портрету жінки отримала велику підтримку, адже пропагує та зміцнює гендерну рівність, а також показує роль, яку жінки відіграють в історії та суспільстві Румунії.

Лейтенант Катерина Теодорою, яка багатьма шанувальниками історії світової війни вважається іконою фемінізму, загинула у битві в Марашешті в 1917 році. У період між двома світовими війнами вона мала в Румунії репутацію національної героїні, їй було встановлено чотири пам’ятники.

Джерело: InfoPost.Media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я