Відбулась літературна вечірка кропивницького літературного об’єднання «Степ»

0


ГоловнаНовини

Відбулась літературна вечірка кропивницького літературного об’єднання «Степ»

Письменники з літературного обєднання «Степ» імені Віктора Погрібного поспілкувалися  з читачами в туристично-інформаційному центрі м. Кропивницького.

Ця зустріч була анонсована як презентація двох книг «Степу» воєнної тематики – «Смертельний соль-дієз» і «Рік лютневої люті», але по ходу дії захід плавно перетворився в атмосферну art party. Літератори Ольга Полевіна, Людмила Ніколаєвська, Ніна Даниленко, Олена Трибуцька, Максим Липкан, Надія Чичкан, Тетяна Микитась не тільки прочитали свої поезії, есе та уривки з оповідань, а й розказали історії їхнього створення, іноді не менш цікаві та інтригуючі, ніж самі художні тексти.

Голова «Степу» Ольга Полевіна розповіла, що  літоб ’ єднання постійно практикує студії, де автори працюють за завданнями керівниці й редактора альманаху «Степ» Олександра Архангельського. Пропонуються теми та формати, які можуть і не подобатися літераторам, але вони з азартом беруться за справу й пишуть. І в  підсумку виявляється, що не святі глечики ліплять, що  постійна практика  гарантовано дисциплінує думку, відточує стиль і шліфує манеру письма.

Свої вірші прочитали гості «Степу» кропивничанка Олена Матюшенко і військовий Ігор Возняк, що прибув проходити службу на Кіровоградщину. Він також продемонстрував створені ним  графічні жіночі портрети.

Ольга Полевіна запросила всіх присутніх стежити за оголошеннями і відвідувати майбутні  презентації   збірки спогадів  про колишнього багаторічного очільника «Степу» Віктора Погрібного «Яблука з матусівського саду». Це вже сьома за 11 місяців книжка, яку власним ресурсом випустило формально аматорське, а по факту професійне і кретивне літобєднання «Степ».

Ніна Даниленко, прозаїк, член Кіровоградського обласного літобєднання «Степ» імені Віктора Погрібного

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я