Відбулося засідання правління Київської організації Національної спілки письменників України

0

Майже цілісінький день дощ лив, немов із відра чи навіть із величезної діжки. Утім, самі знаєте, побутує думка, що для тих, хто вирушає в дорогу, це гарна прикмета.

А кожне засідання правління КО НСПУ – це також недавно пройдена чи нова дороги: організаційна, творча, наукова, гуманітарна, волонтерська. От і цього разу насамперед ми привітали активних партнерів із якими нам надалі йти разом по тих же дорогах. Ідеться про недавно створену з ініціативи письменників Громадську Раду КО НСПУ. Голова творчого осередку Марія Морозенко вручила співучасникам спільних справ перші посвідчення: документ під номером 1 отримала завідувачка відділу Національної академії педагогічних наук України професорка Наталія Богданець-Білоскаленко. Серед найперших, хто отримав ці посвідчення, також генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій, директор українського відділення фонду Вікіпедія Юрій Пероганич та директорка Публічної бібліотеки імені Лесі Українки Ольга Романюк.  

Звітуючи про роботу КО НСПУ в умовах війни, заступник голови організації Дмитро Чистяк, розповів про довгу низку творчих заходів, у яких активну участь узяли київські письменники. Зокрема це конкурс «Поетична зима» імені Миколи Сома, урочистості з нагоди 105-ї річниці з дня народження Олеся Гончара та вручення міжнародної українсько-німецької літературної премії імені видатного літератора, фестиваль «На Київських пагорбах», проведений спільно з Національним музеєм літератури України, підготовку воєнної антології столичних авторів, що ось-ось вийде у світ, та чимало інших творчих проєктів.

Новинами про діяльність творчого об’єднання дитячих письменників КО НСПУ поділилася Лариса Недін, Інна Ковальчук висловила кілька цікавих пропозицій стосовно подальшої співпраці з міськими культурно-просвітницькими організаціями, а Леонід Петровський повідомив про ситуацію у приймальній комісії.

Певна річ, це дуже стислий перелік питань, що стали темою обговорення та передумовою для ухвалення відповідних рішень. Насправді порядок денний засідання правління був набагато насиченішим, однак завдяки дружній, чіткій і злагодженій роботі письменники поступово впоралися із запланованим громаддям тих же питань, серед яких і творчі проєкти на найближче майбутнє.

Під вечір дощ, добряче втомившись, ущух. Мабуть, сів, мокрий горопаха, у калюжі трохи перепочити. А ми попрошкували далі нами ж недавно визначеними шляхами.         

Павло Кущ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я