Відійшла у засвіти українська письменниця і науковиця Тетяна Конончук

0

Про смерть Тетяни Іванівни повідомили на сторінці Київської організація НСПУ у фейсбуку.

«Страшне горе впало на нашу письменницьку родину — померла цієї ночі Тетяна Іванівна Конончук. Світла пам’ять нашій колезі. Щире співчуття рідним. Важка непоправна втрата для нас усіх», — ідеться у повідомленні.

Тетяна Іванівна Конончук – кандидатка філологічних наук, редакторка, письменниця, літературознавиця, фольклористка, культурологиня.

Народилася 6 червня 1952 р. в с. Журжинці Лисянського району Черкаської області.

В 1971 р. закінчила Богуславське педагогічне училище за спеціальністю вчитель молодших класів. Після закінчення училища працювала вихователькою в одному з дитячих садків м. Києві. У 1979 р. закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім. Тараса Шевченка.

Працювала у видавництві дитячої літератури «Веселка» редактором, старшим редактором, завідувачем редакції, провідним редактором.

Після захисту кандидатської дисертації (1996) на тему: «Трагедія голодомору 1932–1933 рр. у фольклорі України: художня трансформація історичної правди» працювала другим секретарем управління інформації в Міністерстві закордонних справ України.

З 1997 р. працювала в Академії адвокатури України: спочатку на посаді доцента, а з 2007 р. – на посаді професора. В 2003 р. була призначена завідувачем кафедри української філології та культурології Академії адвокатури України.

Вона була головним редактором видавництва «Твім інтер», а також членкинею редколегії наукового збірника «Вісник Академії адвокатури», членкинею Національної спілки журналістів України (з 1998), Національної спілки письменників України (з 2002), Всеукраїнської (2004), а з 2008 р. Національної спілки краєзнавців України.

2007 р. нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня за дослідження теми Голодомору.

Авторка понад 100 наукових, науково-популярних, навчальних публікацій.

Національна спілка письменників України висловлює співчуття родині і близьким померлої.

Прощання з Тетяною Іванівною Конончук відбудеться в суботу, 27 травня.

Час: 9:30 — 10:15.

Місце: морг Київської міської клінічної лікарні номер 4, вул Солом’янська 17.

Церемонія поховання і відспівування Тетяни Іванівни відбудеться в її рідному селі Журжинці Лисянського району Черкаської області (початок о 13:00).

Пресслужба НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я