Відновили українсько-німецький письменницький фест «Міст із паперу» — цьогоріч відбувається в Ужгороді

0

Попри війну в Україні, відновили письменницький фест «Міст із паперу», цьогоріч він протягом трьох днів проходить в Ужгороді.

Про це повідомляють організатори фестивалю у фейсбуку, передає Укрінформ. 

Як повідомляється, попри війну, цьогорічний «Міст з паперу» з українсько-німецькою зустріччю письменників повертається в Україну — письменники, науковці та культурні діячі з України та Німеччини зібралися на три дні в закарпатському Ужгороді.

«Міст з паперу» – літературно-мистецький проєкт, що об’єднує письменників з України та Німеччини. Перший «Міст з паперу» відбувся 2014 року у Львові, згодом щорічні зустрічі авторів проходили у Дніпрі, Харкові, Маріуполі, Івано-Франківську, Берліні, Мюнхені та Ваймарі», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають організатори, вхід на всі події вільний, івенти відбуваються в міській галереї «Ілько».

«Це інтелектуальна подія високого класу. Я дуже тішуся, що така першокласна культурна подія міжнародного рівня відбувається саме в Ужгороді, бо в нас, як ви знаєте, з цим проблеми, точніше кажучи, відсутність проблем — бо відсутність таких подій», — прокоментував один із учасників фестивалю письменник, волонтер Андрій Любка.

Як повідомляється, фестиваль триватиме впродовж 27, 28 та 29 вересня в галереї «Ілько». Початок о 10:00. У четвер о 19:30 там пройде «Перша довга ніч читань», коли автори зі сцени читатимуть нові твори, а в п’ятницю о 19:30 в Закарпатському обласному театрі ляльок «Бавка» відбудеться «Друга довга ніч читань».

У перший день фестивалю учасники вшанували загиблих письменників Вікторію Амеліну та Назара Гончара. 

Організатори забезпечують синхронний переклад українською та німецькою мовами.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я