Війна і вірші: Катерина Флекман у бібліотеці презентувала свою поетичну збірку

0

Віршами – про воєнні події, які ми всі переживаємо. Свою теперішню творчість поетка, а ще й психологиня та журналістка Катерина Флекман уважає рефлексією на війну в Україні. Авторка 10 січня стала головною гостею зустрічі «З вірою в ЗСУ…» у Центральній публічній бібліотеці. У межах події представила збірку «Прокидаєшся ранком, годуєш кішку…». Своє поетичне видання називає хронікою особистісних стосунків із війною.

Презентована є першою виданою книгою авторки, хоч і писати вона почала ще у 14. Проте на широкий загал трапилося це цьогоріч. У поетичний спосіб вирішила підтримати своїх друзів та й узагалі користувачів соціальних мереж. Однойменний збірці вірш написано після першої масованої ракетної атаки (25 червня). Він дуже припав до душі читачам у мережі, знайшов серйозний відгук, тому є флагманським до всієї книжечки.

Збірка охоплює період із березня по червень. Перебуваючи вже в 11-му місяці війни, Катерина Флекман називає її «наївною», каже, що тоді нам усім здавалося, що от-от перемога настане, проте тепер ми розуміємо, що знадобиться більше часу і зусиль. Наразі працює вже над другою частиною. З презентованої зачитала декілька віршів: «Тримаюсь поруч», «Почути», «Дозволь собі помилятись», «Гуртом» та інші.

Те, що увійшло до видання, йменує хроніками життя в коридорі під звуки ППО, адже мешкає в Києві.

«Ми з вами зараз переживаємо досвід, що зробить нас не тільки значно сильнішими, а глибшими й щирішими. І ті, хто поїхав, і ті, хто залишився, мають пам’ятати, що ми українці, нас об’єднує любов». Додає: «Була велика кількість переусвідомлень. Вона відбувалася в кожному. Коли ти розумієш, що для тебе важливо, а що – ні. А ще у кожному з нас з’явилася суперсила, з якою ми підемо далі», — переконана авторка.

Родом запрошена поетка з Хмельницького, навчалася у гімназії №1 і була тоді читачкою бібліотеки, до якої нині повернулася вже як авторка.

Учасникам зустрічі гостя також представила ілюстраторку. Це художниця Анна Медунова, малюнки (мотанки) котрої є художньою рефлексією на вірші зі збірки.

«Я впевнена, що наша перемога буде не ситуативною, а фундаментальною. І вона змінить хід історії», — завершила ж поетичну зустріч пані Катерина.

За інформацією Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади

khm.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я