Вивчали своє місто та літературу: у Херсоні відбувся квест від книгозбірні

0

Квест до 160-річчя з дня народження Дніпрової Чайки організували працівники Центральної бібліотеки ім. Лесі Українки у Херсоні.

Про це повідомляє suspilne.media.

Вивчати українську літературу та більше дізнаватися про письменників можна по-різному, говорять ініціатори квесту. Раніше книгозбірня вже проводила подібні заходи, та, якщо говорити про українську літературу, це вперше, пояснює організаторка Тетяна Машенкова.

Херсонська бібліотека провела захід до 160-річчя з дня народження письменниці Дніпрової Чайки

Фото: Олена Протопопова/»Суспільне. Херсон«

«Ми вирішили дослідити саме херсонський шлях цієї видатної поетки, письменниці, прозаїка і створили квест тими локаціями, які так чи інакше долучені саме до біографії Дніпрової Чайки. Херсонський шлях Дніпрової Чайки розпочався з того моменту, як її чоловік отримав посаду у земській управі. Саме у цій будівлі на той момент була Херсонська губернська земська управа», — каже головна бібліотекарка з масової роботи Тетяна Машенкова.

Хоча Дніпрову Чайку вважають дитячою письменницею, до квесту приєдналося багато дорослих читачів із різних бібліотечних філіалів міста. Оксана — одна з них.

Херсонська бібліотека провела захід до 160-річчя з дня народження письменниці Дніпрової Чайки

Фото: Олена Протопопова/»Суспільне. Херсон«

«Дуже гарна ідея і взагалі цікава форма квесту. Наразі, я вважаю, одна з найцікавіших інтерактивних форм. Чому я вирішила? Тому що завдяки центральній бібліотеці я дізналася, що цього року саме річниця від дня народження Дніпрової Чайки. 160 років. І вона, на мою думку, є однією з провідних поетес Херсонщини, то чому б не взяти участь», — каже Оксана Лещенко.

Одна зі станцій квесту — обласний театр імені Миколи Куліша. Завдання виконують командами.

Ще одна локація — біля Центрального РАЦСу. У цій будівлі колись була бібліотека, пояснює Оксана.

Херсонська бібліотека провела захід до 160-річчя з дня народження письменниці Дніпрової Чайки

Фото: Олена Протопопова/»Суспільне. Херсон«

Учасниця змагань Діана говорить, що такий формат знайомства з літературою їй подобається.

«Я відвідую бібліотеку — філію №2 на Забалці, відвідую вже давно. Читаю дуже багато. Творчістю Дніпрової Чайки зацікавилася недавно, коли побачила, що в неї ювілей. Прочитала заново її твори. Хоча ми в дитинстві їх теж вивчали. Сьогодні мене покликали на квест. Дуже цікаво. Цікаві питання про біографію», — говорить Діана.

У квесті взяли участь 15 херсонців. Усі вони говорять, не важливо, чия команда виграє. Такі заходи дають змогу поспілкуватися та більше дізнатися про своє місто і літературу.

Світлана Піцан, Олена Протопопова

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я