Як вітали переможців творчого Всеукраїнського літературного конкурсу НСПУ серед учнівської молоді

0

Символічно, що в День української писемності та мови (9 листопада) у стінах Національної спілки письменників України відбулося нагородження переможців Всеукраїнського літературного конкурсу юних літераторів «Шануймо рідне, серцем заклинаю…».

Захід відкрився вітальним словом від імені заступника Міністра культури України з питань європейської інтеграції А.М. Вітренка, яке озвучив начальник відділу експертної аналітичної роботи та зв’язків з релігійними організаціями Михайло Євгенович Подюк.

Голова НСПУ Михайло Сидоржевський привітав юних письменників-початківців зі святом та наголосив на важливості збереження українського художнього слова, побажав молодому поколінню віри в себе, у свій талант.

А потім на сцену один за одним виходили переможці. Їхні несміливі кроки так сильно контрастували із промовистими віршами, сповненими недитячого болю за долю своєї країни. Окрім дипломів, Олександр Бакуменко – голова журі конкурсу вручив кожному призеру бібліотечку книг. Серед 177 робіт у номінаціях поезія і проза було відзначено дипломами переможців 36 учасників молодшої (до 9 років), середньої (до 13 років) та старшої (до 17 років) вікових категорій.

Яскравим доповненням свята стали привітання голови Київської обласної організації НСПУ та військово-патріотичної комісії НСПУ Анатолія Гая, голови приймальної комісії Київської міської організації НСПУ Ніни Гнатюк та голови ревізійної комісії НСПУ Віктора Женченка, усі вони, як члени журі конкурсу, відзначили неабиякий творчий потенціал та широку географію учасників. Гучні оплески викликала пісня «Друзям» на вірш Олесандра Бакуменка у виконанні композитора, поета-пісняра Олеся Коляди та чарівний спів заслуженої артистки України Світлани Мирводи. До щему проникливим монологом із «Сонячного інтегралу» Ліни Костенко сколихнула серця присутніх народна артистка України Галина Яблонська. Зачепив за живе українською піснею «Вишиванка» дует солістів Арт-студії «Нова пісня» Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка у складі Валерія Лимаренка та Володимира Соболя під акомпанемент керівника студії Валентина Касьянова.

Мовне свято у Будинку письменників України, сповнене щирих емоцій, не залишило байдужими жодного з конкурсантів, організаторів та гостей вечора.

Прес-служба НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я