Якби Шкляр був молодшим, то переїхав би в Черкаси

0

Василь Шкляр — «батьком українського бестселера» побував у Черкасах на запрошення міського голови Анатолія Бондаренка. Письменник став учасником Черкаського книжкового фестивалю, який проходитиме в межах «ManyFest». Про це повідомляє procherk.info.

Вітаючи черкащан із 30 річницею Незалежності України, письменник  Василь Шкляр  зробив невеликий екскурс в історію.

– Дорогі мої земляки, я вас вітаю. «Черкаси» – вживаю це слово не тільки назвою міста, де ви, пане голово, є отаманом. «Черкаси» – це національність. Колись українців у 16-17 сторіччі називали черкасами. Наш із вами край зробив винятковий внесок у здобуття у справдження мрії багатьох поколінь. І саме через це я сьогодні не міг не приїхати у свої дорогі рідні Черкаси, – сказав Василь Шкляр

Також митець  поділився своїм враженням про Черкаси сьогодні.

— Якби був молодший, я б переїхав сюди жити, я дуже люблю суто українські міста в Галичині — як Івано-Франківськ, Тернопіль, уже не кажу про Львів, але  там не відчувається такого простору, там не видно стільки неба, там немає Дніпра. А чого тільки Дніпро вартий для вашого міста. Набережна чудова, колись я там був,  то заблукав у кущах, а зараз там можна гарно погуляти й до центру недалеко, — сказав Василь Шкляр

Письменник згадав про те, як відвідав Шевченківський фестиваль і розпродав майже всі книги. Розповів про жителів, які, неначе гайдамаки, перестріли його в лісі й розібрали всі книги. Але все-таки частину вдалось зберегти для черкащан.

09

Також під час зустрічі з автором можна було поговорити з ним і поставити питання.

На заході були присутні як дорослі, так і молодь, наприклад, дві подруги Надія і Юлія, які прийшли із захопленням послухати Шкляра. Юля, яка прочитала в 8-9 класі «Чорного Ворона», захопилася творчістю Шкляра, а сьогодні вона прийшла з книгою «Маруся» з бажанням отримати автограф від автора.

Андрій Найда

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я