«Земля блакитна, ніби апельсин» отримала нагороду за операторську роботу

0

Документальна стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» відзначили престижною премією Міжнародної асоціації документалістів — IDA. Оператор — В’ячеслав Цвєтков. Про це пише gazeta.ua.

Долаючи щоденні травми існування у прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Незважаючи на труднощі, ця родина є дружною і життєрадісною. Мати й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільм про своє життя під час війни, за сюжетом.

Це вже 20-та нагорода фільму. Світова прем’єра відбулася на американському кінофестивалі «Санденс», де отримав премію за найкращу режисуру у категорії світового документального кіно. Європейська прем’єра пройшла на 70-му Берлінському кінофестивалі. А українська – на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де «Земля блакитна, ніби апельсин» стала найкращим фільмом Національного та Міжнародного конкурсу.

«Наступний крок – Оскар!» – зазначили автори стрічки у Facebook.

Зйомки документальної стрічки «Земля блакитна, ніби апельсин» проходили у 2017-2019 роках у Красногорівці, Авдіївці, Кураховому Донецької області та у Києві.

Фото: Facebook

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я